DK
UK
DE

Til læreren - grundskolen

Denne hjemmeside er et supplement til et museumsbesøg og til det almindelige arbejde på klassen.

Vi mener, at et besøg på museet er vigtigt, og er med til give eleverne et bedre fundament i deres arbejde med f.eks. kanonforfatteren Steen Steensen Blicher, men også i deres arbejde med lokalhistorie eller den store historie. Blicher er en forfatter, der ofte kan være svær at tage hul på, da allerede sproget bliver en hindring. Mange af de ord, der bliver brugt i hans tekster, er simpelthen gået i glemmebogen. Genstandene eksisterer stadig og derfor er et besøg på museet altid et vigtigt element, når man beskæftiger sig med f.eks. 1800-tallet.

NYHEDER: Vi opdaterer løbende med artikler, ideer eller udgivelser af nye bøger om f.eks Blicher eller hans samtid

OM BLICHER: Handler om hans biografi - hans opvækst, ægteskab og hans forfatterskab.

FORUD FOR SIN TID: Handler om hans litteraturhistoriske placering. Han passer ikke helt ind i romantikken - han passer egentlig bedre sammen med dem, der kommer efter ham. Vi kommer også her ind på den kanoniserede Blicher.

TEMAER: Her finder du forskellige indgangsvinkler til arbejdet med Blicher. Kan give inspiration til opgaver og analyser.

OPLEV BLICHER: Denne side er under opbygning. Der kommer forskellige interaktive features. Vi håber på mange flere, der har lyst til at byde ind med ideer eller konkrete opgaver.

TIDSLINJE: Her får du et biografisk overblik over Blichers liv, og hvad der er sket gennem historien. Vi fører tidslinjen helt op til vores tid. Tidslinjen kan være med til at give den enkelte elev et overblik over Blichers liv og kan dermed være en måde at få ham sat ind i en historisk sammenhæng.

LINKS: Her finder du links til artikler, billeder, lyd og museer.


På Blicheregnen følger vi Fælles Mål, og vi kan i arbejdet med kanonforfatteren Steen Steensen Blicher med udgangspunkt i vores samlinger komme ind i mange fag bl.a dansk, historie, geografi og billedkunst. Vi er inspireret af faglig læsning, cooperative learning og stedbaseret læsning.

Vi vil meget gerne lave samarbejder på tværs, så har I nye ideer og tanker, eller har I lyst til at dele opgaver, video eller andet med andre, der arbejder med det samme, så ring eller skriv gerne på 87205030 eller på info@blicheregnensmuseum.dk

Blicheregnens Museum - Blichersvej 30, Thorning - 8620 Kjellerup - Tlf: 87 20 50 30 - info@blicheregnensmuseum.dk