DK
UK
DE

Brug af tidslinjen

Hold musen hen over et årstal, så vil der poppe en kort tekst op, der beskriver, hvad der skete det år. Hvis du vil læse mere, skal du klikke på årstallet.

OBS: Hjemmesiden er spritny, så tidslinjen vil løbende blive opdateret med flere beskrivelser til de forskellige årstal.

Tidslinjen kan bruges til at skabe sammenhæng mellem Blichers liv og tekster og de største historiske begivenheder i Blichers samtid.

 

1807: Oversættelse af Ossiandigtene og København bombes

Mens Blicher opholdt sig på Falster efter sin sygdom, lærte han Ossiandigtene at kende. De var på engelsk, og Blicher valgte at oversætte dem til dansk. Det gjorde han sideløbende med sine teologistudier. Han blev nødt til at lære sig selv engelsk. Det gjorde han bl.a. ved at invitere en engelsk matros med hjem til aftensmad, så han kunne tale med ham. I 1807 udkommer første del af hans oversættelse.

I starten af september 1807, den 2.-4. september, blev København bombet. Danmark havde valgt side i Napoleonskrigene til fordel for Frankrig. Blicher lå vagt ved Vesterport under dele af bombardementet. Hans bolig i Lille Kannikestræde blev bombet og han mistede alle sine egendele.

Blicheregnens Museum - Blichersvej 30, Thorning - 8620 Kjellerup - Tlf: 87 20 50 30 - info@blicheregnensmuseum.dk