DK
UK
DE

Brug af tidslinjen

Hold musen hen over et årstal, så vil der poppe en kort tekst op, der beskriver, hvad der skete det år. Hvis du vil læse mere, skal du klikke på årstallet.

OBS: Hjemmesiden er spritny, så tidslinjen vil løbende blive opdateret med flere beskrivelser til de forskellige årstal.

Tidslinjen kan bruges til at skabe sammenhæng mellem Blichers liv og tekster og de største historiske begivenheder i Blichers samtid.

 

1792: Bryllup i familien de Schinkel

Charlotte Amalie de Schinkel giftede sig i 1792 med Martinus Bräem mod sin fars, Friedrich de Schinkel, vilje. Friedrich de Schinkels svoger var Steen de Steensen på Aunsbjerg, som var Blichers mors morbror. For at forhindre Charlotte i at have kontakt til Martinus blev hun sendt til Aunsbjerg. Friedrich havde svært ved selv at holde øje med hende, og hendes mor var død. Det gik dog ikke meget bedre på Aunsbjerg. Det lykkedes stadig de to at sende breve til hinanden på snedig vis. Fx syede de breve fast ind i tøjet, så de ikke blev opdaget. Deres fortsatte kontakt via breve kunne kun lade sig gøre, fordi parret havde flere, der støttede dem, bl.a. Niels Blicher.

Blicher blev også sendt til Aunsbjerg fra tid til anden, når hans mor havde det dårligt psykisk. Han lærte derfor Charlotte at kende.  Blicher har derfor været nær begivenhedernes centrum, og novellen "Eneste Barn" er baseret på Charlotte Amalies historie.

Læs mere her

Blicheregnens Museum - Blichersvej 30, Thorning - 8620 Kjellerup - Tlf: 87 20 50 30 - info@blicheregnensmuseum.dk