DK
UK
DE

Brug af tidslinjen

Hold musen hen over et årstal, så vil der poppe en kort tekst op, der beskriver, hvad der skete det år. Hvis du vil læse mere, skal du klikke på årstallet.

OBS: Hjemmesiden er spritny, så tidslinjen vil løbende blive opdateret med flere beskrivelser til de forskellige årstal.

Tidslinjen kan bruges til at skabe sammenhæng mellem Blichers liv og tekster og de største historiske begivenheder i Blichers samtid.

 

1823: Bautastene

I 1823 udkom Bautastene, som var et fælles projekt mellem Blicher, Grundtvig, Ingemann og Oehlenschläger - eller det vil sige - de tre stod for ni bidrag tilsammen, mens Blicher stod for resten, der var 23 tekster i alt. Det var Blichers projekt, men det blev ikke som han havde håbet. Han ønskede anerkendelse og at være en del af den litterære elite, men forsøget blev ikke en succes.

Blicher havde mange kasketter på. Han var præst og digter, men jobbet som præst indebar også fx at skulle vaccinere mod kopper. Der er optegnelser fra 1823 om, at Blicher har udstedt koppervaccineattester.

Desuden bliver Blicher i 1823 far igen til Francisco.

I slutningen af 1823 sendte Blicher "Brudstykker af en Landsbydegns Dagbog" til Elmquist, som udgiver Læsefrugter samlede på Herrens Mark. Han troede dog ikke, Elmquist kunne bruge den - det viste sig, at det kunne han godt!

Blicheregnens Museum - Blichersvej 30, Thorning - 8620 Kjellerup - Tlf: 87 20 50 30 - info@blicheregnensmuseum.dk